Grupa: Administrator
Posty: 2935 #75347 Od: 2008-2-14
| Kokoski rodzynkowe w 5 minut.
Składniki:
Wiórki kokosowe Rodzynki Stosunek wagowy wiórki/rodzynki mniej więcej 3 do 2
Wiórki rozdrobnić na proszek w szybkoobrotowym blenderze. Na koniec dodać rodzynek i utrzeć (w tym samym blenderze) na bardzo gęstą masę przypominającą plastelinę. Wic polega na tym, że rozdrobnione rodzynki puszczają trochę soku. Dodatkowo kokos przy mieleniu na wysokich obrotach i pod wpływem powstającego przy tym ciepła, częściowo się rozpuszcza i wydziela się olej kokosowy. Masa nadaje się do uformowania w kulki. Po ostudzeniu twardnieje.
Uwaga, to jest pyszne i wciąga! _________________ Dawniej ludzie wiedzieli mało, ale to "mało" poruszało do głębi ich serca. Dzisiaj ludzie wiedzą wiele, ale to "wiele" porusza ich tylko powierzchownie i karykaturalnie. |