Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us Generate Your Own Glitter Graphics @ GlitterYourWay.com - Image hosted by ImageShack.us

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KULINARIA » RACUCHY DROŻDŻOWE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

RACUCHY DROŻDŻOWE

  
Tabaluga71
01.03.2008 12:13:54
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Posty: 2686 #69419
Od: 2008-2-14
Wypróbowany wielokrotnie przepis na słodką, ciepłą kolację. Wskazówka dla osób z alergią pokarmową - nie zawiera mleka.

Składniki:

2 szkl. maki pszennej
1 1/4 szkl. wody
3 jaja
1/3 szkl. cukru
2 dkg drożdży
cukier waniliowy
bakalie lub owoce
Drożdże kruszymy i rozpuszczamy w ciepłej (ale nie gorącej) wodzie z cukrem. Dodajemy mąkę, jaja i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Kiedy ciasto podwoi swoją objętość dodajemy obsypane lekko mąką rodzynki lub skórkę pomarańczową i mieszamy.

Racuchy smażymy na gorącym oleju i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturą.

Zamiast rodzynków lub skórki pomarańczowej można dodać do ciasta pokrojone owoce. Ja często robię racuchy z jabłkami i bananami, jak też i z owocami sezonowymi.


źródło:int
  
Electra30.04.2024 10:23:08
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KULINARIA » RACUCHY DROŻDŻOWE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny


BanMax.com - skuteczna reklama - wymiana bannerowa Najlepsze fora w Sieci!