Kurze piersi z piekarnika |
Pieczenie: 20 minut Trudność: Łatwe Składniki •1 podwójna pierś z kurczaka •5-6 pieczarek •1 cebulka •majonez •15-20 dag sera żółtego •sól, pieprz Etapy przygotowania 1.Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). 2.Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety. 3.Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. |