Zrazy drobiowe
Składniki:

4 piersi z kurczaka,
ogórek kiszony,
żółty ser,
jajo,
bułka tarta,
mąka,
duża cebula,
przyprawa ''warzywko''

sól,

pieprz.

Przygotowanie:

Piersi roztłuc tłuczkiem. W zależności od ich wielkości można je przekroić na pół. Zrazów będzie więcej ale mniejszych (bardziej podzielnie :-)). Ogórka i ser żółty pokroić w paseczki. Następnie ułożyć je na przemian na mięsie, posypać solą, pieprzem. Mięso zwinąć w ruloniki, zszyć je wykałaczkami lub obwiązać nitką. Następnie obtoczyć ruloniki w mące, rozmąconym jajku, na koniec w bułce. Smażymy na średnim ogniu.
Cebulkę podsmażamy na tłuszczu z dodatkiem "Warzywka". Kiedy będzie miękka, dodajemy do zrazów.


  PRZEJDŹ NA FORUM