Mazurek biszkoptowy


Składniki:
20 dag mąki
4 jaja
szklanka cukru pudru
łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag powideł śliwkowych
kilka gotowych lukrów w różnych kolorach
gotowa polewa o smaku czekolady mlecznej
drażetki
tłuszcz

1. Jajka ubić z cukrem pudrem na parze na białą puszystą masę. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
2. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i piec około 30 min. w  temperaturze 180  stopni.
3. Wystudzone ciasto biszkoptowe przekroić na trzy cienkie placki, przełożyć powidłami śliwkowymi, docisnąć. Pokroić na niewielkie kwadraty.
4. Kwadraty oblać kolorowymi lukrami oraz polewą czekoladową, odstawić do zastygnięcia. Udekorować drażetkami, orzechami, żelkami lub kawałkami galaretek owocowych.


  PRZEJDŹ NA FORUM