Wielkanocne przysmaki
ZIELONE UFO-JAJA


Składniki na 4 porcje

• 8 jaj ugotowanych na twardo

• 1 duże awokado (dojrzałe!!)

• 2 łyżki majonezu, 1 łyżka ostrej musztardy

• sok z pół cytryny

• pół szklanki drobno siekanych orzechów włoskich

• sól i pieprz czarny do smaku

• szczypiorek i kukurydza z puszki do dekoracji

Ugotowane na twardo jaja kroimy na połówki (wzdłuż) i wyjmujemy do miseczki żółtka. Dodajemy dojrzały miąsz z 1 awokado - skrapiamy cytryną by nie sczerniał. rozgniatamy dokładnie widelcem lub miksujemy blenderem. Do masy dodajemy majonez, musztardę połowę orzechów i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Napełniamy połówki jaj masą , połowę jaja posypujemy orzechami, a na drugiej połówce robimy oczka z kukurydzy i czułki ze szczypiorku. Układamy na półmisku . Jest miłym i zdrowym akcentem świątecznego stołu szczególnie dla małych biesiadników.


  PRZEJDŹ NA FORUM