Wielkanocne przysmaki

WIELKANOCNE PTASIE GNIAZDKA

Jaja przepiórcze na bagietce z kiełkami

Składniki na 6 porcji

• 18 jajeczek przepiórczych

• 1 mała makrela wędzona

• 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka musztardy

• 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

• 1 bagietka

• kiełki lucerny, listki sałaty


Etapy przygotowania

1.
Jajka przepiórcze obmyć i ugotować na twardo (ok 4 min) i obrać ze skorupek.

2.
Makrelę obrać po czym zmielić i wymieszać z majonezem, musztardą i papryką. Bagietkę pokroić prostopadle na kromeczki grubości ok 2 cm. Smarować każdą kromkę masą, na środku układać jajeczka (2-3 w zależności od wielkości przekroju bagietki) a dookoła kiełki , które ładnie lepią się do pasty. Zamiast pasty mozna użyć np. majonezu z chrzanem. Gniazdka ułozyć na listkach sałaty.


  PRZEJDŹ NA FORUM